Sunseeker Superhawk 50

1,995,000 SEK

Slimmad brittisk sportyacht i exceptionellt skick, för den som vill väcka begär – i klass nog för en Bondskurk.

JAG VILL VETA MER

Beskrivning

– Slimmad brittisk sport yacht som väcker begär, i klass nog för en Bond-skurk*.

– Bestyckad med trippelmontage på 1260hk, ytskärande propellrar, elverk, AC, ismaskin, bogpropeller m.m.

– Exceptionellt skick, väldokumenterat underhåll och med ny navigationsutrustning från Simrad monterad 2020.

Sunseeker är ett brittiskt båtvarv med anor från 1969 och som tillverkar båtar, yachter och superyachter i storlekarna 38 till 161 fot. 

De har ett högt anseende världen över och deras modeller utstrålar genomgående lyx, glamour och prestanda.

Modellserien Superhawk är designad för att väcka begär, inte minst bekräftat av att den återkommande synts i James Bond-filmer*. Dess syskonmodell (Superhawk 34) var subjekt vid en intensiv båtjakt i “The World is not Enough”, dess syskonmodell (Superhawk 43) i Quantum of Solace och dess föregångare (Superhawk 48) i Die Another Day.

Sunseeker 50 Superhawk är störst i serien och beskrivs bäst som en klassisk, slimmad sportyacht, tack vare bl.a sina klassiska attribut som marinblå färgsättning, omvälvande teakdurk, invändiga högglansträ i kombination med sin låga, droppformade skrovform.

*Se ett av klippen ur filmerna här: https://www.youtube.com/watch?v=y_iBmG5Y_BU

Planlösningen består akterifrån sett av en stor badbrygga, vilket är en väsentlig uppgradering jämfört med föregångaren 48, samt en ordentlig solbädd intill. I sittbrunnen finns en stor u-soffa runtom ett träbord som är infällbart och i tät anslutning finns pentryt med wetbar, intill båtens egna ismaskin.

Vid förarplatsen sitter föraren och en passagerare väl skyddande av den välvda vindrutan och all båtens elektroniska utrustning finns inom bekväm räckvidd, bl.a de 6st motorreglagen och växelspaken som föraren behöver bemästra.

Under däck finns ett inbjudande socialt utrymme runt ett salongsbord, en längsgående soffa på styrbordsidan med två väl vadderade fåtöljer längs babord. Längst föröver, finns den förliga bäddplatsen, eller rätt benämnd master sviten, i form av en bekväm dubbelbädd.

Det här exemplaret är i exceptionellt bra skick för sin ålder. Med samma ägare och underhåll av samma varv årligen, är det inte otroligt om detta är den bäst bevarade Sunseeker 50 Superhawk av årgången i världen.

Utrustningslistan är väl tilltagen och består av:
Elverk, Air Condition, bogpropeller, ismaskin, spoltoa, trimplan, pentry, kylskåp, körkapell, hamnkapell, ankarspel, bottenmålning, teakdurk m.m. dessutom är de flesta av båtens batterier bytta och ny navigationsutrustning från Raymarine är monterat med en Axiom 12″- resp. 9″-skärm och en 4kw Magnum-radar.

Framdriften utgörs av tre kraftfulla Yanmar-dieslar med 420 hästkrafter styck som med sina axeldrivna, ytskärande propellrar kan framföra Superhawk 50 upp till 50 knop. Motorerna har dessutom endast gått ~870h.

Sammanfattningsvis så är Sunseeker 50 Superhawk en slimmad brittisk sportyacht, för den som vill väcka begär – i klass nog för en Bondskurk!

Kontakta oss för mer info och/eller komplett utrustningslista.

Båten visas endast efter tidsbokning.

Med reservation för ev. felskrivningar i annonsen.

Se videogenomgången av båten här: