Golden Cut 28 G

SEK

En luxuös retrocruiser i modern tappning, för dig som vill ha en flytande möbel – till halva underhållsbehovet!

JAG VILL VETA MER

Beskrivning

– Unik och elegant retrocruiser i modern tappning.
– Mahogny-överbyggnad med plastskrov som reducerar underhållsbehovet.
– Välutrustad med bogpropeller, ankarspel, körkapell, trimplan, gps, stereo, m.m.

Golden Cut Yachts är ett svenskt varumärke som under sina verksamhetsår hade bas i Västervik.

De presenterades första gången på båtmässan 2008 och levererade därefter 10st båtar i två olika modeller, Golden Cut “W” & “G” vars design bl.a Bo Zolland var medverkande i (som på senare dagar bl.a även designat Candela).

Båda modellerna W & G är tydligt inspirerade av den klassiska Storebro Solö Ruff men i modern tappning, skillnaden mellan W & G är främst skrovet, som är i trä (W) respektive plast (G) upp till relingslisten.

Denna G-modell har ett plastskrov i kulören “special cream” och träarbetet är i exklusiv Mahogny kombinerat med teak. Detaljfinishen av textiler/beslag är genomgående retroinspirerade och av hög kvalitét.

Planlösningen består av en social sittbrunn med en aktersoffa och ett uppfällbart bord som kompletteras med de två vändbara ryggstöden på förar-/passagerarplats som således ger 4 sittplaster runtom.

Intill finns ett pentry med två gasplattor och en utdragbar kyl med frysfack. I ruffen finns en spoltoa med septik och däckstömning samt två sovplatser med både gott om plats och förvaring för storleken.

Det blå körkapellet är smidigt att fälla upp, tvådelat och går att fästa i aktern när det inte används.

Trots sin 60-talslook, ser utrustningslistan ut som för vilken nyare, lyxigare daycruiser som helst, här finns bl.a:
Bogpropeller, elektrisk aktre ankarspel, automatiska trimplan, körkapell, GPS Garmin 4008″, Volvo Penta EVC, stereo, pentry, spoltoa, landströmsanslutning, led-belysning, bottenmålning, fällbart bord, salongsmatta, m.m.

Det här exemplaret är motoriserat med en Volvo Penta D3 220hk duoprop, som har en ekonomifart vid ca 20 knop och toppar ca 34 knop. Motorn har endast gått 124h.

Sammanfattningsvis så är Golden Cut 28 G är en lyxig retrocruiser i modern tappning, för dig som vill ha mahogny-elegans – till halva underhållsbehovet!

Kontakta oss för mer info och/eller komplett utrustningslista.

Båten visas endast efter tidsbokning.

Med reservation för ev. felskrivningar i annonsen.