Bella 9000

SEK

Smart och versatil akterruffscruiser i ett kompakt format – en flytande sommarstuga för den medvetna familjen!

JAG VILL VETA MER

Beskrivning

– Mångsidig akterkabinscruiser i ett modernt och kompaktformat – en flytande sommarstuga för den medvetna familjen!

– Bränslesnål dieselmotor för minimal miljöpåverkan; modern design och ombytlig planlösning.

– Välutrustad med: bog/stävpropeller, radar, solcellsladdning, varmvatten, spoltoa, dusch, värmare, solbädd m.m.

Bella Boats är ett finskt varumärke som tillverkar båtar i upp till 30 fot.
Deras modeller utmärker sig ofta som kvalitativa med funktionell design och med mångsidiga lösningar.

Modellen 9000 är inget undantag, tvärtom, när den tillverkades var den flaggskeppet i modellserien och med sitt deplacementskrov och akterruffslösning ger den fortfarande ett modernt intryck både vad gäller exteriör, planlösning och materialval.

Den luftiga salongen är båtens hjärta och som går att både öppna upp eller stänga till vid behov med hjälp av den öppningsbara softtopen, respektive de tillslutande kapellsidorna, ett exempel på en versatil salongslösning.

Här finns även pentryt med en diskho, spishäll och kylskåp nära tillhands.

För och akter om salongen finns de två rufferna belägna. I den främre ruffen finns en större dubbelsäng för två och i den aktre ruffen finns en större bädd för två personer samt en mindre för en till liten person, totalt 5 sovplatser alltså.

Noterbart är att de båda rufferna har förvånansvärt stora ljusinsläpp vilket gör att de känns ännu större och ljusa – en lyckad designlösning.

Vid förarplatsen sitter föraren med bra sikt och med en skjutdörr precis intill sig, den gör det smidigare att hantera båten på egen hand vilket även det (extra) breda skarndäcket (gångvägen) på samma sida bidrar till. Det är förvånansvärt smidigt och tryggt att ta sig runtom hela båten utvändigt tack vare höga relingsräcken och handtag att hålla sig i.

Det råder definitivt ingen brist på förvaring ombord på 9000, det tycks nästan dyka upp nya förvaringsutrymmen vad man än lyfter på – väldigt smart och funktionellt.

Bland utrustningslistan finns:
Bogpropeller akter, bogpropeller för, ankarspel akter m. fjärreglage, Garmin GPS 7412, Radar, dieselvärmare, dusch (ute/inne), solcellsladdning, radio/CD m. marinhögtalare, extra servicebatteri, peke m. stege, varmvattensystem, landström, kylskåp, spishäll m.m.

Motoriseringen består av en bränslesnål och axeldriven diesel: Mercruiser 3.0 TDI med en effekt på 260 hästkrafter och med endast 250(!) gångtimmar.

Ekipaget har en behaglig cruising-fart på 7 knop, en rimlig marschfart på 18 knop och en toppfart på < 22 knop.

Förbrukningen varierar beroende på fart/last men ligger i spannet ~0,5 l/nm – 2,4 l/nm – väldigt bra för en båt av storleken.

Bella 9000 är en smart och versatil akterruffscruiser i ett kompakt format – en flytande sommarstuga för den medvetna familjen helt enkelt!

Båten är redo att byta ägare från sin (enda) tidigare och längtar över att få träffa sitt nya semester-crew!

Kontakta oss för mer information och/eller för att boka visning.

Med reservation för ev. felskrivningar i annonsen.